Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

sill i senapssas(haring in mosterdsaus)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 grote zoute haringen (± 600 gr) of 4 haringfilets
(± 450 gr)

voor de saus:
1 eetlepel mosterd
1 1/2-2 theelepels suiker
1/2 eetlepel wijnazijn
3 eetlepels olie
1 dl zure room
1 rode ui
1 zure augurk
kryddgrönt

Bereiden

Fileer de haringen, of vraag uw vishandelaar dit voor u te
doen.
Snijd de filets in 2 cm brede stukken en leg ze in een
schaal.
Vermeng de mosterd, suiker en wijnazijn.
Voeg voorzichtig en al roerend de olie toe.
Voeg dan de room toe.
Giet de saus over de haringen.
Garneren met 'strepen' van fijngehakte ui en augurk.
Knip de kryddgrönt erboven.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

St-Jacobsschelpen in pepersaus
Kabeljauw in rauwe ham (10 min recept)
Visschotel uit Vlieland
Brandade van kabeljauw en champignons, met een schuimigesaus
Cassoulet van mosselen, stukjes verse kabeljauw, zalm en fijnegroenten

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes